Festival 2013

 

 

Mariestads Dragspelsklubb

Dragspelsfestivalen

 

Karlsholme folkpark

 

Mariestad

 

2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FESTIVALEN 2013

 

 

För Mariestads dragspelsklubb var årets festival ett jubileum.

 

30 år närmare bestämt!

 

Det var ju 1983 som klubben startade sin tradition att sista helgen i juli anordna en stämma i dragspelets tecken så i år var det dags att fira lite extra och då bjöd vi in en annan jubilar - Roland Cedermark!

Roland såg till att Jubileumsteatern fylldes till sista plats och han gjorde ingen besviken. Han är en sann entertainer som spelar ALLT!

Det var några år sedan han gästade oss senast men vi hoppas att han kommer tillbaka inom en inte allt för avlägsen framtid.

 

 

Vår stämma är välbesökt men i år har vi haft ett mycket större tryck än tidigare och fjärilarna har flaxat i magen - ska vi kunna få in alla i parken som vill ha en plats?

Det lyckades vi inte med men i parken var det "knökat" och de som ville fick parkera utanför. Huvudsaken är att alla är nöjda.

 

 

Redan på tisdag eftermiddag landade den första husvagnen på parkeringen. Sedan fylldes det på efter hand och på onsdag middag var det fullt. När våra gäster intagit sina platser, fått upp förtält och kanske lite mat i magen så plockades instrument fram och härliga melodier spreds över vackra Karlsholme.

 

Fredag kväll hade vi i DK tagit upp en "gammal" programpunkt, nämligen "somMARIESTAD" där allsång blandades med tävling och musikinslag av Emil Silk, dubbel norsk mästare och hans otroligt duktiga flickor Emma och Olivia. Dom har gästat oss tidigare och vi hoppas verkligen att dom kommer igen!

Även under lördagen spelade denna trio med komp på våra scener och erhöll publikens jubel och uppskattning!

Lördagen startade sedan som vanligt med att ett gäng musiker for med buss till City för att underhålla handlare och handlande under torghandeln. Detta är ett mycket uppskattat inslag i gatubilden och gruppen skötte sig med den äran.

Allspelet startade sedan efter lunch inne i Jubileumsteatern och ett koppel med duktiga och av oss i Mariestad verkligt uppskattade vänner äntrade scenen: Vetlanda DK, Mikael o Beiron Hultman, La Monic, Lennart Friman, Nils Johansen, Frank Andresen och Bygdespelarna.

 

Konferencierer under eftermiddagen var klubbens egen ordf. Gunnar Bohlin som tillsammans med Lennart Adolfsson, Vimmerby gjorde ett gott arbete.

 

Ett par som vi fick stifta bekantskap med för första gången var Johan Sandgren och Peter Liljedahl och dessa två har i höst varit hos oss på en av våra allsångseftermiddagar.

 

När sedan solen gick ner över Karlsholme dansades det i Jubileumsteatern samtidigt som det inne på Rotundan, liksom på fredag kväll var underhållning på hög nivå och mycket publik.

 

 

Eftersom vädret var otroligt var det många som promenerade ute i parken och köpte lotter, åt varm korv eller satt inne i caféet och drack kaffe med nygräddade våfflor.

 

 

Allt kan sammanfattas med en enda mening - EN PERFEKT HELG!!