Festival 2012

 

 

Mariestads Dragspelsklubb

FESTIVALEN 2012

 

 

 

De flesta som gästar vår dragspelsstämma, eller festival som den har kallats från början är överens om två saker: Den är väldigt trevlig och den måste fortsätta!

 

 

Vi trodde väl aldrig att årets festival skulle bli så bra som den faktiskt blev, denna sommar med detta eviga regnande... nästan inte en enda dag utan en regnskur eller i alla fall ett ilsket regnmoln nån gång under dygnet...

 

Men vi hade tur i Mariestad, det kom någon regnskur men i det stora hela blev allt jättebra till slut!

 

 

Som vanligt fylldes parken till sista plats och några vagnar fick parkera utanför. Vi ville ju gärna fylla parkområdet för vi tycker att det är trevligare att stämman är i parken och inte ute på parkeringen...

 

 

Fredagskvällens program inleddes med att vi än en gång fick lyssna till Leif Linderoth. En flitig gäst i Mariestad men nu var det några år sedan sist och vi tyckte det var dags att möta honom igen. Leif var

 

(som vanligt) på ett sprudlande spelhumör! Accordeon Crew var tillbaka hos oss och vi är verkligen glada att dom ville komma tillbaka och att dom trivs hos oss!

 

 

Lördag morgon bar det sedan ut med buss till torget i city för att spela en stunds underhållning för torghandlande mariestadsbor. Ett alltid lika uppskattat inslag!

 

Foto:Erik Livonen

 

Lördagkvällens program delades mellan Accordeon Crew som vi hade glädjen att stifta bekantskap med vid förra årets festival och som vi gärna ville ha tillbaka när frågan kom.

 

Marielle Iivonen gladde publiken med ett härligt framträdande på violin och Hannele Iivonen sjöng också ett par melodier som var väldigt uppskattat!

 

Nils Fläcke gladde oss som vanligt med sin mästerliga hantering av både dragspel och durspel!